Две дървета паднаха върху кола на столичната улица Незабравка“ вчера. В нея

...
Две дървета паднаха върху кола на столичната улица Незабравка“ вчера. В нея
Коментари Харесай

Инцидентът с падналото върху кола дърво: Семейството ще търси правата си в съда

Две дървета паднаха върху кола на столичната улица „ Незабравка “ през вчерашния ден. В нея са пътували майка и 5-годишното ѝ дете. Как е фамилията и за какво се стигна до случая?

„ Съпругата и детето ми са по-добре, но все още са уплашени. Детето продължава да задава въпроси дали това или това дърво ще падне. Но към този момент е по-добре “, сподели за bTV Тодор Стоянов.

Той разбира за инцидента докато приказва със брачната половинка си по телефона. В един миг чува тропот и пищенето на жена си и щерка си.

„ Когато пристигнах на място заварих две дами – Бистра и Михаело, на който много благодаря за оказаната помощ. Заварих и две дървета върху колата. Обадих се на телефон 112 “, споделя още мъжът.

Има доста сигнали за паднали дървета в този регион. Според Тодор Стоянов няма отговори на тях и даже са върнали сигнала на един от съседите с аргумента, че няма заплаха от падане на дървото, тъй като то било зелено и крепко. Мъжът се закани да търси правосъдна отговорност за случилото се с детето и брачната половинка му.

„ Вероятно сме минали по тази улица в несъответствуващия момента. Чуваме тук обясненията, че евентуално е имало мощни пориви напразно, евентуално е имало интензивни превалявания. Слава богу, че сме живи и здраве “, споделя и потърпевшата жена, която е била с щерка си в колата.

„ Всеки ден се подават разнообразни сигнали, свързани със зелената система в региона. Тук става дума за случай, който е в парковата част на Борисова градина. В квартала, в жилищните площи, нямаме произшествия през годините. Да, случилото се е извънредно неприятно. Щастлив съм че хората са добре “, сподели от своя страна и кметът на регион „ Изгрев “ Делян Георгиев.

Той разясни, че през предходната година в квартал „ Изгрев “ са били отстранени към 400 рискови дървета. Общината има позволение за 700 такива дървета. Чака се бюджета, с цел да се продължи работата.

„ Най-вероятно до случая се е стигнало до проливните дъждове и ветровете. Както откри нашата инспекция – дървото е било крепко, тъй че никой не е очаквал то да се изкорени. При рухването си е повлякло и друго дърво, като е изпочупило и клони “, сподели и арх. Димитър Данчев, който е шеф на „ Зелена система “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР